Chambliss győzött a Duna felett!

Kilenc év után nyert újra a veterán pilóta!

Chambliss úton a győzelembe

Kirby Chambliss győzelmét hozta a Red Bull Air Race budapesti futama. Az amerikai pilóta szezációsan versenyzett, és ezzel a 2008-s londoni verseny után újra a dobogó legtetejére állhatott.

A versenyt 1.00.632-s időve megnyerő Chambliss mögött a tegnapi kvalifikációs verseny hőse, Pete McLeod követte a második helyen, mindössze 0.108 másodperccel lemaradva az amerikaitól. A kanadai gyorsabb volt riválisánál, így akár a végső győzelmet is bezsebelhette volna, de egy kis hiba miatt büntetésben részesült, amelytől függetlenül a második hely így is biztosra meglett.

A dobogó harmadik helye, az előző verseny győzteséé Josihide Murojáé lett, aki pontosan annyitt tett a sikerért, amennyi a dobogóhoz elegendő lett. A japán pilóta ezeknek a pontoknak is köszönhetően vezeti a bajnokságot.

Negyedik lett a legjobb négyből harmadikként felszálló Martin Sonka, aki az egyetlen pilóta volt a mai versenyen, aki egy perc alá hozta idejét. Pechjére azonban a 18-as kapunál történt szabálytalansága miatt két másodperces büntetést, amivel így a dobogó alatti legjobb eredmény jutott neki.

Chambliss a verseny után érthetően boldogan értékelt: "Imádom Budapestet. Köszönöm a csapatomnak, ugyanis ez nem csak az én érdemem, ezért az egész csapat kőkeményen megdolgozott. Köszönöm nektek. Könnyű így nyerni, ha ilyen fantsztikus emberek dolgoznak a háttérben."

Az összesített világbajnoki állás meglehetősen szoros, hiszen Muroja előnye mindössze két pont Martin Sonka előtt. A mai eredményeknek köszönhetően Pete McLeod fellépett a harmadik helyre, míg a győztes Chamliss a negyedik a rangsorban. A címvédő Matthias Dolderer a hatodik helyre zuhant vissza.


Budapest 2017 a legjobb 4

Budapest 2017 végeredmény

A világbajnokság állása