Dario Costa

Információk a pilótáról

A pilóta adatlapja

Race team

Az 1980-ban született Dario Costa a Red Bull Air Race történetének első olasz pilótája. Bolognában felnövő Costa, nem csupán az első Olaszországot képviselő pilóta, hanem ő lesz a sorozat történetének egyik legkomplexebb versenyzője, aki megtestesíti a bajnoki győzelem nyújtotta szaktudást az aerobatikában, aki repülő oktató, valamint a légiközlekedési események legmagasabb vezetői és szervezői tudás birtokában is van.

Costát gyerekkorától kezdve a repülőzés tölti ki, aki repülési középiskolát végzett, majd a még nagyobb tudás érdekében az egyetemi tanulmányait is erre fordította. 21 éves korától aerodinamika elméleteket oktatott.

Az olasz pilótának minden álma az volt, hogy egyszer a Red Bull Air Race mezőnyében versenyezhessen, erre pedig tudatosan építette pályáját, aki 2010-ben Olaszország legfiatalabb professzionális aerobatikus oktatója lett. Mindent beleszámítva Costa több mint 2000 órát tanított és több mint 4500 órát repült, amivel valószínűleg ő lesz a legtapasztaltabb újonc a sportág történetében.

„Igaz, hogy sok repülési tudással és tapasztalattal rendelkezem, de a Red Bull Air Race a motorsport és a repülés egy teljesen új dimenziója lesz a számomra. Ez volt az életem, mióta megszülettem, és ezért dolgoztam, hogy itt lehessek. Mindent meg fogok tenni, hogy méltóképpen kéviselhessem Olaszországot, hiszen ezt elsőként tenni óriási megtiszteltetés lesz" – mondta el Dario Costa.