Kenny Chiang

Információk a pilótáról

A pilóta adatlapja

Race team

Geneveyhez hasonlóan Kenny Chiang is új arc az idei Challenger osztályban, de a Hong Kong-ban született Chiang az első kínai pilóta a világ műrepülő motorsportjának. A mindössze 27 éves pilóta az egyik legfiatalabb a mezőnyben, mégis rengeteg tapasztalattal a zsebében ugrik bele az új kihívásba.

Chiang 13 évesen vette az első repülő leckét, aki már 17 évesen megszerezte pilóta engedélyét. Egy évvel később elkezdte tanulni a műrepülést és 19 évesen már a 747 légitársasághoz csatlakozva ő volt az egyik legfiatalabb pilóta. 24 éves korában Chiang műrepülőként már a világ minden kontinensén repült, aki több mint 38 géptípust vezetve 2500 levegőben töltött órával csatlakozik a Challenger osztályhoz.

"Felkészültem, hogy versenyképes pilóta legyek. Szerintem a legfontosabb, hogy egy pilóta mindig tisztában legyen azzal, hogy hol van a saját maga és a repülőgép határa és ezt soha ne haladja meg. Egy álmom vált valóra, hogy itt lehetek a Challenger osztályban, ahol a mentális felkészülés hasonló az eddig szerzett tapasztalatokkal, de a repülés fegyelme teljesen más" – mondta el Chiang.