Nicolas Ivanoff

Információk a pilótáról

A pilóta adatlapja

Race team

San Diego-i győzelmével valamint a 2009-es évad első felében nyújtott sorozatos dobogós teljesítményével komoly kihívóvá lépett elő. A francia olyan könnyed eleganciával veszi az éles kanyarokat, hogy a többi pilóta csak ámul és bámul.

A – származását tekintve orosz és görög felmenőkkel dicsekvő – korzikai Ivanoff mindig is rejtély volt. Egyik versenyen briliánsan repül, és a dobogón végez, a következő futamban pedig hibát hibára halmoz, és a legjobb 8 közé sem sikerül bejutnia. Művészi hozzáállással közelít a repüléshez, a saját szavaival élve az „égre fest", és amikor jól mennek a dolgok, gyönyörűség elnézni a repülési stílusát.

Ivanoff gépén gyakran fedezhetők fel újabb és újabb módosítások, a teamje mindig újításokkal kísérletezik az aerodinamika lehetőségeinek a kihasználása érdekében. Lenyűgözi a technológia és az apró részletek, a stílusát elegancia és tartalom irigylésre méltó elegye jellemzi. A motoros versenyzés iránti rendkívül érdeklődése és határozott pályaérzéke is segítik abban, hogy szorosan kövesse a versenyek minden mozzanatát.

Az ízig-vérig francia Ivanoff a legjobban öltözött a pilóták között, a pilótafülkében csakúgy, mint a versenyt követő bulikon. Kivétel nélkül mindig stílszerű sálban és divatos pilótaszerelésben érkezik.

1990-ban lett műrepülő, miután felnőtt élete nagy részében a híres „Corse Voltige" repülőiskola oktatójaként dolgozott Korzikán. Két évvel később csatlakozott a francia műrepülő csapathoz, tagja volt a csapatnak, amely 2000-ben megnyerte Toulouse-ban a világbajnokságot. 2004-ben második helyezést ért el a francia Unlimited Műrepülő Bajnokságon.